De nieuwe modellen van Samsung hebben een hoop technologie aan boord, is dit echt de beste televisie?

De nieuwe modellen van Samsung hebben een hoop technologie aan boord, is dit echt de beste televisie?

Als u al lang wenst dat uw tv naadloos aansluit op uw huiskamerinrichting, dan is de ambient mode iets voor u. In de ambient mode zal uw TV-scherm de muur achter de TV kopiëren – of de TV nu wel of niet gemonteerd is – hoewel het effect beter zal zijn als u uw TV aan de muur heeft. Behang, metselwerk, verf, hout – zowat elk oppervlak kan op het scherm van de Samsung TV worden weergegeven.

Welke nieuwe technologie kunnen we vinden in televisies van Samsung?

Eerst maakt u een foto van uw muur en stuurt die naar uw TV. Het scherm kan dan uw decor nabootsen en zich aanpassen aan het patroon, de kleur en de helderheid. Deze technologie, in combinatie met de nieuwe onzichtbare verbinding en steeds kleiner wordende randen, betekent dat Samsung TV’s onopgemerkt kunnen blijven als ze niet zijn ingeschakeld. Als alternatief kan de ambient mode ook nieuwsbulletins, het weer of uw eigen foto’s weergeven. Meer weten? Doe dan altijd onderzoek naar de beste televisie van dit moment.

  • De ambient mode is aanwezig op alle 2019 QLED TV’s. Onzichtbare verbinding Samen met ambient mode is onzichtbare verbinding de manier waarop Samsung zijn tv’s zo onopvallend mogelijk maakt. Geen van de HDMI- of USB-poorten bevinden zich op de TV zelf; in plaats daarvan sluit één dunne transparante draad de TV aan op een aparte doos waarin de aansluitingen zijn ondergebracht. Dit betekent dat u geen lelijke kabels heeft die van uw TV afgaan en dat u meer vrijheid heeft over waar u uw aangesloten apparaten plaatst.

Samsung was de afgelopen jaren al een populaire aanbieder

In 2018 was de onzichtbare aansluiting op alle QLED’s behalve de Q6FN en Q8DN, maar in 2019 hebben alleen de bovenste twee bereiken, de Q900R en Q90R, de onzichtbare kabel. Volledige array en edge-LED-achtergrondverlichting Alle tv’s van Samsung, zelfs de QLED-toestellen, maken gebruik van lcd-schermen met verlichting achter of rond het beeld. Een full-array achtergrondverlichting betekent dat de LED’s direct achter het scherm zitten. Omdat er meer LED’s in full-array achtergrondverlichting zijn, heeft de TV meer controle over welke delen van het scherm verlicht zijn.

  • Dit minimaliseert de kleurbloedingen op donkere delen van het scherm. Edge-LED-achtergrondverlichting plaatst de verlichting rond de rand van de tv. Dit betekent dat er minder dimzones zijn en dat er minder controle is over wat er op het scherm wordt verlicht. Edge-LED-tv’s hebben eerder last van halo-effecten, waarbij het licht van lichte beelden op een donkerdere achtergrond uitloopt. Op alle QLED-tv’s, behalve op de Q60R-serie, die samen met het LCD-beeldscherm een rand-LED-achtergrondverlichting heeft, is een volledige achtergrondverlichting te vinden.